GreekCruise Portal

30
November 2023
Heraklion

Ο.Λ.Η. Α.Ε:.Ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Ηρακλείου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΛΗ

Ανοδική πορεία δηλώνουν σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων  με τις εταιρείες κρουαζιέρας να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Λιμάνι του Ηρακλείου για το 2023. 
 
Ολο ένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια μεγάλων εταιρειών καταπλέουν έως σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου που έχει μπει δυναμικά  στο μονοπάτι της  ανάπτυξης του τουρισμού  
αποτελώντας όχι μόνον  homeport, δηλαδή λιμάνι επιβίβασης ή και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιεροπλοίων  αλλά  και αποκτώντας διεθνή αναγνώριση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας. 
 
Με τα διαθέσιμα στοιχεία σε ομαλή εξέλιξη μέχρι το τέλος του 2023 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 253 κρουαζιερόπλοια  και από αυτά 7 προσεγγίσεις είναι έκτακτές λόγω Ισραήλ. 
 
Επιπλέον  θα καταπλεύσουν  άλλα 8 πλοία για τον μήνα Δεκέμβριο 2023   ενώ τον Νοέμβριο ήρθαν λόγω Ισραήλ 8 επιπλέον πλοία με 7.152 επιβάτες.
 
Σε προτίμηση επισκεψιμότητας όσον αφορά την εθνικότητα προηγούνται οι Αμερικάνοι και  ακολουθούν οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Ισπανοί, οι Καναδοί, οι Αυστραλοί, οι Γάλλοι, οι Έλληνες και τέλος οι Τούρκοι. 
 
Αισιόδοξες παραμένουν επίσης  οι προοπτικές για την πορεία της κρουαζιέρας για το 2024 και προς αυτό το στόχο η Διοίκηση του ΟΛΗ προσηλωμένη στην αναβάθμιση του εύρους και της ποιότητας των υπηρεσιών λαμβάνει όλες τις  απαραίτητες πρωτοβουλίες,  παρεμβάσεις και καινοτομίες ώστε το Λιμάνι του Ηρακλείου να παραμείνει και συνεχώς να αναδεικνύεται σε έναν σημαντικό και αξιόπιστο προορισμό κρουαζιέρας. 
 
Herakleion  Igoumenitsa  Kavala  Lavrio  Port of Piraeus  Myconos  Port of Patras  Port of Thessaloniki  Port of Volos  Souda - Chania  Milos  Corfu  Thira - Santorini    Chios    Rethymno (Crete)    Rhodos    Hellenic Ports Association Pirgos Siros Lesvos

About us   Designed and Developed by: Velissarios.info

(c) 2013 HELLENIC PORTS ASSOCIATION