GreekCruise Portal

30
November -0001
Mykonos

Ενημερωτικό Περίπτερο της Ορνιθολογικής Εταιρείας Κυκλάδων

Ενημερωτικό περίπτερο για πρώτη χρονιά λειτουργεί στη Μύκονο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) από την Παρασκευή 19 Ιουλίου και για ένα μήνα (την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Λάκκα. Από το τέλος Ιουλίου το περίπτερο λειτουργεί και το πρωί  από τις 10.00  έως τις 14.00 αλλά και το βράδυ από τις 20:00 έως τις 24:00.

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό για τα θαλασσοπούλια και τις δράσεις της Ορνιθολογικής, αλλά και να γνωρίσουν τα πουλιά της Μυκόνου. Το έργο της Ορνιθολογικής στην ευρύτερη περιοχή επικεντρώνεται στην προστασία των πουλιών και του φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων, στη σημαντικότητα του νησιωτικού και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου και στην ενημέρωση για τα θαλασσοπούλια των ελληνικών θαλασσών: τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα (καλικατσού), τον Μύχο, τον Αρτέμη και τον Υδροβάτη. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του περιπτέρου αποτελεί συνέχεια του προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια που υλοποίησε η Ορνιθολογική σε 17 Ζώνες Ειδικής Προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Περιβαλλοντικά εργαστήρια για τα παιδιά με ζωγραφική, παιχνίδια και κατασκευές για τα θαλασσοπούλια, αλλά και τα πουλιά της Μυκόνου, πραγματοποιήθηκαν στο ξεκίνημα του προγράμματος και σύντομα θα πραγματοποιηθούν και άλλα.

Πλούσια είναι η φυσική κληρονομιά της Μυκόνου και σημαντικός σταθμός πολλών μεταναστευτικών πουλιών όπως ο θαλασσοκόρακας, η γερακίνα, ο ασημόγλαρος, η νησιωτική πέρδικα και πολλά άλλα. Έχει γίνει καταγραφή για την φυσική κληρονομιά του νησιωτικού συμπλέγματος της Μυκόνου από την Ορνιθολογική Εταιρεία και διατίθεται ενημερωτικό υλικό.
 

2ec8f-Therino_Periptero_Mykonos.doc
Herakleion  Igoumenitsa  Kavala  Lavrio  Port of Piraeus  Myconos  Port of Patras  Port of Thessaloniki  Port of Volos  Souda - Chania  Milos  Corfu  Thira - Santorini    Chios    Rethymno (Crete)    Rhodos    Hellenic Ports Association Pirgos Siros Lesvos

About us   Designed and Developed by: Velissarios.info

(c) 2013 HELLENIC PORTS ASSOCIATION